nuffnang ads

Isnin, 9 Januari 2012

Mesin Ajaib- Info untuk mereka yang suka makan Ayam..

salam perjuangan
salam perpaduan
selamat malam..
nak share sikit info ni yang benar lagi menarik
walaupun sekarang orang tengah syok tengok tv main bola or masterchef tadi..
aku pun tengok gak..hehe

Nak story ni..
Pernah terfikir ke pasal ayam ??
Tak kira le ayam kampung ke bandar..
Asal namanya ayam..hehe

Sekarang ni macam-macam ada..
Nak besar, nak kecil, nak tahan, semuanya pantess
Macam ayam juga, biasanya kalau ayam kampung ambik masa nak membesar
Tapi sekarang, macam-macam ada nak cepatkan ayam membesar
Baja ada, suntikan ada, hormon ada dan segala macam ada..

Ayam ternakan ni memang tak lari dari suntikan, bukan suntik kasi gian k..hehe
Suntikan or Injection untuk cepat membesar ada,
Suntikan untuk elak penyakit,
Suntikan hormon ayam pun ada.
Suntikan untuk elak H1N1 la, selsema burung la dan sewaktu dengannya..
Suntikan untuk cepat membesar memang tak lari, paling cepat 3 bulan ayam dah boleh di makan.

Tapi kita pernah terfikir tak? benda-benda ni semua ada kesan ? 
Kesan jangka masa panjang & kesan jangka masa pendek..
Kanser, Tinggi Darah, Sakit Jantung, Sakit lutut (gaut) dan sewaktu dengannya.

Meh tengok mesin ajaib ni ;

saja tambah daging sikit.. lama dh tak buat stik..yumyum.

macam ni la ayam yang selalu kita beli kat pasaraya atau kedai yang menjual ayam

balutan yang sangat cantik.. tapi kandungan isi ayam tak tahu lagii..

                                                                  Bio Zone Food Purifire

Tak kira apa makan sekalipun.. mesti ada bahan pengawet untuk tahan lebih lama dan nampak elok dari luar.Cuma saja nak fokuskan kepada ayam ni..

sebelum proses menggunakan mesin ajaib

rendam dulu de..
baru start proses.. bukan masak air de...

pandangan dari tepi

sorry arr.. photographer tak berpengalaman, gambar kureng jelass... HTC HD2 jerr...

beberapa minit kemudian

makin banyak

wow

benda ni la yang kita makan
ni la dia mesin ajaib tu tadi... hasil ayam di purikasi selama 30 minit..


 Begini la rupa ayam atau daging dan bahan makanan kita seharian. Bukan nak menakutkan anda, tapi realiti hari ini, tak jauh dari pencemaran, bahan-bahan kimia yang sedikit sebanyak membuat masalah pada badan kita. Yang ini baru ayam, belum lagi makanan ataupun bahan-bahan yang lain yang kita makan seharian..

buih yang di bakar tak hangus

buih-buih hasil dari purifikasi, buih bahaya ni broo..

bahan pengawet, antibiotik, tawas untuk menyegarkan ayam

berbau kurang menyenangkan, bahan yang akan menyumbatkan salur darah kita...
saja dibakar nak tunjuk bukti yang buih tadi bukan buih biasa


bila di bakar makin kuat bau nya

percaya ??
ini lah yang kita makan, selapas 10 minit dibakar menjadi semakin kecil..
Baiklah, 
Dah siap proses purikasi
Jomm Masakk...
(abaikan jari ternampakk, hehe) bahan-bahannya ; sos tiram, sos cili,madu lebah, lada hitam/putih campur sekali..


susun elok-elok atas loyang oven, jangan lupa lapis guna kertas timah..

yang ni bukan masterchef okey... hehe...

masak cara sihat.. tak payah goreng-goreng... bakar-bakar lagi bagus dan sedapp..

suhu 250 darjah celcius, masak 30 minit, jangan sampai hangus. kalau nak lebih baik, terbalikan ayam atau tukar posisi loyang dari atas kebawah dan sebaliknya..
dah siapp... sory lerr.. gambar tak clear..

hangus ckettt, tak sedar.. lupa nak tukar posisi loyang.. selamat makannn...
Tapi sebelum tu, kalau nak tambah perisa lain pun boleyy
 Ni la dia mesin ajaib tu..
Tengok jangan tak tengok :

Ni la mesin yang aku ceritakan tu.. kalau nak tahu lagi boleh la telefon atau sms ke nombor careline kat atas tu tadi ya, nak oder ke , nak test ke , nak tengok dengan mata sendiri ke pon boleh kol or sms..



bye.. selamat beramallll....

Your Comment/ Komen Anda