nuffnang ads

Ahad, 30 Disember 2012

Ahad yang terakhir 2012

Assalammualaikum khas untuk para pembaca blog aku yang tak seberapa ni.
Sihat hendaknya serta bergumbira hari ini.
Ada yang bawa keluarga jalan-jalan,
Ada yang bawa awek/balak jalan,
Ada yang bawa anak jalan
Ada yang bawa mak/ayah jalan,
dan, ada yang masih tidurr ??

Hehe.. itu hak anda..
Tak ada halangan..

Pejam-celik
Pejam-celik
Hari ini Ahad yang terakhir dalam tahun 2012,
PERASAN tak ?

Tak perasan ??
Hemm.. apa-apa lah..
Hal masing-masing

TAPI, sepanjang tahun 2012 ni, 
Apa yang dah kita capai ?
Apa yang dah kita buat perubahan pada diri kita 
Perubahan untuk keluarga ?
Perubahan untuk anak ?
Perubahan untuk isteri/suami ?
Perubahan untuk ibu ayah ?
Perubahan sosial ?
Perubahan tempat kerja ?
Perubahan ke arah perubahan, Baikk..

Sekurang-kurangnya kita termasuk saya dah pun buat perubahan untuk diri.
Tahap ekonomi,
Tahap displin kerja,
Tahap perangai,
Dan sewaktu dengannya.

Tahun ini kali pertama tahun baru di lautan,
Tapi apalah sangat nak di sambut dengan 2013.
Lebih baik sujud kepadaNya.

Tahun kita Islam dah lalu..

Baik, masuk tahun 2013,
Semuanya semangat dengan azam baru,
Betul ?
Terpulang,
Sebenarnya, azam, matlamat tak perlu tunggu setahun,
Berapa lama masa ditunggu untuk memulakan azam baru,
Hari-hari boleh buat azam baru, 
Tak berbayar pon..
 
Ketinggalan jawabnya..

Bukan untuk mengajar para pembaca sekalian,
Cuma kita sebagai manusia saling mengingatikan di antara satu sama lain.
Say bukan dari golongan bijak pandai,
Suka-suka berkongsi..

Apa macam ?
Boleh ??

Aku menangg...



Sabtu, 29 Disember 2012

3 hari ke 2013

As salam,
lama tak mencoret,
pejam celik-pejam celik dah nak ke penghujung 2012,
sekejap nya masa berlalu..

tinggal beberapa hari lagi untuk 2012.
apa azam ? matlamat ? impian ? segala macam laa..

Jawapannya ; diri kita sendiri.
Amin
Semoga kita di kalangan orang yang beriman..

Rabu, 26 Disember 2012

Kosong

As salam..
Pe kaboo?
Boring melayan prasaan yg tak tentu.
Baik melayan untuk Nya,
1000 kali lebih baik.

Ya Allah, kau tanamkan dalam hati ku agar taat padamu ya Allah..

Amin ya Rabbal Alamin..

Ahad, 23 Disember 2012

Kenangan

I hope you like it: Berbuatlah untuk duniamu seolah-olah kamu akan hidup abadi, dan berbuatlah untuk akhiratmu seolah-olah kamu akan mati besok pagi. (Sabda Nabi) Enjoy Kata Mutiara http://a.frenys.com/q/?ref=sem&oref=lnch&quoteId=5575780

On Duty

Hai, assalammualaikum.. Hari ni long journey. Cuaca kurang mengizinkan.. Dari Miri sampai KK alhamdulilah. Naik bot, huh ombak boleh tahan.
Pusing dibuatnya. Cari rezeki di perantauan. Tinggalkan anak isteri. Rasanya tak puas bercuti dua minggu.

Masih lagi working blues. Perkara biasa bagi yang bekerja di lautan.
Mungkin esok boleh ambil mood kerja balik. Harap-haraplah.

Dua jam dilambung ombak, sakit badan dibuatnya. Masih lagi berpinar2 kepala ni.

Harap malam ni dapat tidur lena. Rindu pula dengan karenah anak-anak di rumah.

Baiklah, setakat ini dulu.

Selamat malam.

Ahad, 16 Disember 2012

Hari Minggu

Assalammualaikum, selamat paging. Lama take update blog. Testing update guna android.

Sabtu, 17 November 2012

Pasal Mereka yang Istimewa Part 3- Waist Nipper

Kali ini sambungan dari Part 2 semalam, jom baca selanjutnya. Jangan boringg..hehe


CIRI-CIRI PRODUK ;

Jumaat, 16 November 2012

Lagi pasal mereka Part 2-Long Brassiere

Sambung balik cerita dari part 1. yang ni lagi panjang sebab ''long'' kan.. Jom baca ;


CIRI-CIRI PRODUK ;

Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.

Cerita Pasal Perempuan Part 1-Short Brassiere (UPDATED)

UNTUK SEORANG ISTERI

UNTUK SEORANG ISTERI DAN BAKAL ISTERI!!!!

1) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.
2) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah”

3) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.
4) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.
5) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.
6) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.
7) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”.
(Hadis Riwayat Tarmizi)
“Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.
Dan ingatlah wahai wanita, semua itu terangkum di dalam suatu perkataan iaitu “TAAT”…
 
 
 
Salam Jumaat, Penghulu segala hari..

Rabu, 14 November 2012

Bio Velocity Sleep Mate



Medan Tenaga Manusia

Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.
Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad.
Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik mulai timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri.


Tidur Yang Berkualiti

Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas membangun dan segar selepas membangun dan segar sepanjang hari. 
Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja-kerja pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit-penyakit akan dijalankan; aktiviti-aktiviti otak kita yang mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan, membolehkan kita mengekalkan emosi dan fungsi-fungsi sosial yang optima semasa kita membangun. Tidur juga menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita berasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal. Ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa kebimbangan dan kerisauan. Tidur yang berkualiti menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan.


BV Sleep Mate

Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.


Keistimewaan !

1. Meningkatkan metabolism

2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel

3. Menggalakkan peredaran darah

4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun

5. Meningkatkan tahap medan tenaga

6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan

7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan

8. Bersemangat dan bertenaga

9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi

10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal

11. Melegakan kepenatan dan kesakitan

12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik

13. Menggalakkan fungsi jantung

14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti



Manfaatnya ; 

Selasa, 13 November 2012

Nurich Lacto-Lite


Nurich Lacto-Lite adalah minuman berkhasiat yang menggabungkan yogurt kultur hidup dan inulin. Ia merupakan simbiotik yang menggabungkan kedua-dua probiotik (bakteria berguna) dan prebiotik (makanan bakteria berguna – inulin), dan seterusnya dapat meningkatkan keberkesanan bakteria berguna di dalam badan manusia. Bakteria berguna dan inulin dalam Nurich Lacto-Lite tidak akan dirosakkan oleh asid perut dan garam hempedu. Ia terus memasuki dan melekat pada membran lendir usus untuk berfungsi. Nurich Lacto-Lite kaya dengan serat larut dalam air, mempercepatkan kadar pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel rosak dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus. Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal sihat, dan seterusnya meningkatkan daya keimunan badan.

Apakah itu probiotik?
Probiotik ialah kumpulan bakteria berguna semulajadi yang hidup dalam saluran usus badan manusia. Ia membantu dalam memperbaiki keseimbangan ekologi kumpulan bakteria dalam saluran usus demi meningkatkan taraf kesihatan manusia.

Apakah itu prebiotik?
Prebiotik secara umumnya ialah makanan yang tidak boleh dicerna, tetapi dapat menggalakkan pertumbuhan dan mengaktifkan kumpulan bakteria berguna tertentu. Prebiotik dapat membantu dalam pertumbuhan probiotik dan meningkatkan keaktifan probiotik. Ia dapat membantu menyediakan keadaan saluran usus yang bersifat asid lemah demi pertumbuhan probiotik, di samping membekalkan nutrien khas untuk pertumbuhan probiotik seperti Lactobacillus dan Bifidus.

Apakah itu inulin?
Inulin ialah serbuk yang dikisar daripada akar chicory (tumbuh-tumbuhan), kaya dengan serat larut dalam air, di samping ia merupakan makanan untuk bakteria berguna dalam saluran usus. Serat larut dalam air dapat membantu dalam menyelaras kandungan kolesterol serum dan tekanan darah, mengurangkan penghasilan bahan bertoksin dalam badan, seterusnya meringankan beban hati. Ia juga dapat mempercepat pembiakan bakteria berguna dalam saluran usus, kerana bilangan bakteria berguna menpengaruhi keadaaan kesihatan badan manusia. Ia turut mengurangkan kuantiti bakteria berbahaya (seperti bakteria disentri, bakteria taun dan sebagainya), meningkatkan daya keimunan badan, menyepadukan Vitamin B dalam saluran usus, mengekalkan operasi sistem saraf yang normal dan melicinkan kulit.

Apakah bezanya minuman yogurt yang ada di pasaran berbanding dengan Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite mengaplikasikan teknologi canggih untuk melindungi bakteria berguna yang terkandung dalam produk ini (5 lapisan perlindungan), supaya bakteria berguna tersebut tidak dapat dihakis oleh asid perut dan garam hempedu sebelum memasuki saluran usus, dan seterusnya menggugat keberkesanannya. Selain itu, inulin merupakan makanan bagi bakteria berguna kerana ia membantu dalam pembiakan bakteria berguna serta menjaga kesihatan manusia.

Siapakah yang perlu mengambil Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite sesuai untuk semua golongan masyarakat, terutama untuk mereka yang mengalami ketidakselesaan dalam saluran usus, pesakit sembelit, mereka yang sentiasa menjaga kesihatan, serta mereka yang mengamalkan gaya hidup tidak sihat.

Adakah Nurich Lacto-Lite memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
Nurich Lacto-Lite telah memperoleh kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, boleh dijual secara sah di pasaran. Selain itu, Nurich Lacto-Lite juga diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS (Generally Recognized As Safe).


Keberkesanan ;

BB Plus Collagen



Penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit
Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik. 



Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru

Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.


Sabtu, 10 November 2012

Jom Study

Jom Belajar dengan Irfan Khairi ;

 
Sekiranya anda berminat untuk menyambungkan pelajaran part-time dan memulakan perniagaan Internet secara serentak, apa kata sertai saya untuk berbincang lebih lanjut mengenai program Asia eUniversity "Diploma Eksekutif Pemasaran Internet dan Media Sosial" malam ini, di IKSB HQ, Mutiara Damansara.
Temujanji pada malam ini adalah secara bersemuka bersama saya dan crew IKSB sempena intake ke-dua program separuh masa 9 bulan ini yang akan bermula pada Sabtu ini.
Kini pengambilan untuk intake ke-tiga telah bermula untuk program Diploma Eksekutif ini. Apa yang menarik tentang program ini adalah:

  • Intake ke-3 bermula 24hb November 2012
  • Program Eksekutif Diploma diiktiraf kerajaan di Asia eUniversity dan merupakan universiti dikenali di 32 negara-negara Asia lain.
  • Pendidikan fleksibel, khas untuk mereka yang bekerja, suri rumah dan usahawan
  • Kelas dijalankan sebulan sekali sahaja, dan selebihnya melalui ONLINE!
  • Pengeluaran yuran kursus melalui KWSP dibenarkan
  • Tiada peperiksaan dan buku teks tebal-tebal untuk di baca! ;)
  • Penyampaian modul berbahasa Malaysia
  • Dan paling menariknya adalah, memperkenalkan "BUSINESS BASED ASSIGNMENT"...
Ramai yang bertanya, apakah yang dimaksudkan dengan Business Based Assignment?

Secara mudahnya, Business Based Assignment bererti, melalui kursus ini, tiada peperiksaan akan diadakan (maklumlah, ramai antara kita sudah lama meninggalkan zaman peperiksaan), TETAPI, peserta dikehendaki menjalankan assignment yang merupakan - PERNIAGAAN ANDA SENDIRI!

Ya, melalui kursus 9 bulan ini, anda seumpama mendapat coaching, bantuan dan modul langkah demi langkah memulakan perniagaan melalui Internet dan mendapat pelanggan-pelanggan untuk menjana pendapatan.

Konsep ini telah terbukti berjaya di Asia eUniversity di mana sejak tahun ini, telah melahirkan ramai usahawan-usahwan Internet.

modul yang disediakan akan membantu perniagaan anda mencapai tahap yang lebih hebat lagi. Sekiranya anda belum memiliki perniagaan, modul yang pertama akan membantu anda mencari perniagaan apa yang terbaik untuk anda jalankan melalui Internet.

Dalam kata mudah, melalui program eksekitif diploma ini, anda bukan sahaja mendapat sijil untuk digantung di dinding, dan bukan sahaja melalui convo graduasi, tetapi yang lebih penting, di akhir program ini, anda akan menjalankan perniagaan Internet yang berjaya!

Jumaat, 9 November 2012

Khasiat Ayat Kursi...‏

Assalammualaikum
Salam Jumaat,
Semua Hebat,
Semua Lebat,
Semua Jimat,
Semua Taubat,
Jom -jom..

Hari nak kongsi pasal Khasiat Ayat Kursi, untuk manfaat semua. Jom amalkan ; 

Baca & sama2 kita amalkan….


Ballot box with check mark Baca pd saat keluar rumah ,
70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi

Ballot box with check mark Baca saat masuk rumah ,
kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu .

Ballot box with check mark Baca setelah berwudhu ,
Darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat .

Ballot box with check mark Baca pada saat tidur ,
malaikat akan menjagamu sepanjang malam .

Ballot box with check mark Baca setelah sholat ,
maka jarak antara kamu dan surga hanyalah kematian .
Sampaikanlah kepada orang lain,
maka ini akan menjadi Shadaqah Jariah pada setiap orang yang anda kirimkan pesan
ini, dan apabila kemudian dia mengamalkannya, maka kamu juga akan ikut
mendapat pahalanya sampai hari kiamat.......



Ballot box with check markKenapa kita tidur kalau Allah memanggil ?
Tapi sanggup tahan mengantuk saat menonton film selama 3 jam?

Ballot box with check markKenapa kita bosan saat baca al-qur'an?
Melainkan kita lebih rela membaca timeline twitter, wall facebook, novel atau buku
lain?

Ballot box with check markkenapa kita senang sekali mengabaikan pesan dari Allah?
Tpi kita sanggup memforward pesan yang aneh-aneh ?

Ballot box with check markKenapa masjid semakin kecil ?
Tapi bar dan club,semakin besar?

Ballot box with check markKenapa kita lebih sangat senang menyembah ARTIS?
Tapi sangat susah untuk menemui ALLAH?
Fikirkan itu

Ballot box with check markApakah anda akan memforward pesan ini?

Ballot box with check markApakah anda akan mengabaikan pesan ini karena takut ditertawakan dengan yang
lain ?

Allah Berkata: "Jika kamu menyangkal Aku di depan teman-temanmu, Aku akan
menyangkal kamu pada saat hari penghakiman..."





Selamat beramall...

Khamis, 8 November 2012

Bio Velocity Sleep Mate



Bio Velocity Sleep Mate - ANTI GRAVITY- ANTI DUST MITE- PREMIUM QUALITY




Kebaikan
1. Meningkatkan metabolism
2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti


MANFAAT
Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik,melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.

CARA PENJAGAAN
BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.


Bio Velocity - sumber berasaskan matahari yg disimpan di dalam garam laut dalam, diseimbangkan dan disuntik ke dalam produk Bio Velocity




Uwang Kita

Assalammualaikum selamat pagi..

Pepagi ni semak email mana tahu kot-kot ada yang penting. Terjumpa pula email dari Irfan Khairi ni ;
Memang betul apa yang berlaku sekarang, kalau tak bertindak dari awal.
Meh baca :

WANG ANDA: Melengahkan masa untuk kaya 
Oleh Irfan Khairi Image
Ramai yang gagal dalam kewangan bukan kerana tidak tahu cara  menyimpan, atau tidak tahu cara menjana pendapatan tambahan, tetapi oleh kerana tidak konsisten dengan usaha memperbaiki keadaan kewangan mereka.

Beberapa bulan lepas saya terjumpa seorang sahabat lama saya. Keluhnya "Irfan, aku menyesal sebab tak melabur duit macam kau sejak di universiti lagi. Ni dah 20 tahun kemdian, simpanan aku ciput je..". Balas saya "Why not kau mula melabur sekarang. Labur la dalam RM500 tiap-tiap bulan". "ok... ok" jawabnya.

Baru-baru ini, saya terserempak kembali dengannya dan selepas bersembang, saya pun bertanyakan tentang usaha pelaburannya. "So amacam? Dah mula melabur RM500 sebulan?". Jawabnya pula "Belum lagi. Hujung tahun dah dekat. Aku nak jadikan 2013 tahun mula menyimpan dan melabur. Tu azam baru 2013!" katanya dengan penuh semangat.

Saya pun tak tahu nak cakap apa lagi. Keadaannya yang menyesal kerana tidak mulakan pelaburan sejak 20 tahun dulu, kini pula menunda usaha menyimpan dan melabur untuk beberapa bulan lagi kerana nak tunggu 'azam baru 2013'. 

Berat saya nak kata, orang sebegini, susah untuk berjaya dalam kewangan. Pertama, tidak sedar pentingnya menjaga kewangan, dan kedua, melengahkan masa untuk mengawal kewangan. Sekiranya ingin menjaga kewangan, tiada alas an lagi perlu diberikan. Masanya adalah sekarang!

Tiada guna tunggu waktu yang sesuai, atau tunggu waktu yang sempurna untuk kita mula memikirkan dan mengambil langkah menjaga kewangan kita selain sekarang...



Selamat membaca dan sama-sama kita ambil ikthibar ..
Amin..

Rabu, 7 November 2012

kerja makan gaji ke kerja sendiri ?

   Seronok baca kisah dan pengalaman rakan tentang kerja sendiri ni. Memang saya bercita-cita ke arah itu, jadi segala kisah perkongsian daripada mereka adalah pelajaran buat saya.

  Kenapa nak kerja sendiri? Sebab nak bebas. Kan best kalau bangun pagi boleh pergi jogging dengan tenang, nak start buat kerja anytime pun boleh. Paling best tak perlu mengharungi traffic jam untuk ke tempat kerja. Saya memang cemburu terhadap beberapa rakan blogger yang telah berjaya menjadikan blog/internet sebagai tempat kerja mereka.

  Untuk saya, bekerja sendiri ni boleh sekiranya apa yang kita dapat daripada bekerja sendiri tu dua kali ganda atau lebih berbanding apa yang kita mampu dapat kalau bekerja mengikut kelayakan kita. Kalau kurang daripada tu memang tak berbaloi dan digalakkanlah untuk mencari kerja yang tetap.

 Alasannya mudah. Kalau dapat dua kali ganda, boleh save separuh daripada pendapatan tadi dan separuh lagi digunakan dalam kehidupan seharian. At least kalau apa-apa jadi, ada duit simpanan yang cukup banyak untuk menampung kehidupan.


Satu alasan penting kenapa saya memilih untuk bekerja makan gaji ini ialah kemudahan yang kita dapat daripadanya. Kalau bekerja sendiri ni memang susah nak dapat bantuan daripada bank. Nak apply kad kredit pun belum tentu boleh dapat. Kalau nak beli rumah macam mana? Itulah sebabnya kalau nak bekerja sendiri ni biar berbaloi; biar pendapatan tu masuk banyak supaya kita tak perlu menggunakan kemudahan kewangan daripada bank.

Pada saya, mungkin dalam masa 5-10 tahun akan datang barulah dapat peluang nak bekerja sendiri. Nak buat apa? Mungkin kita punya cita rasa sendiri..

Jadi buat masa sekarang, kerja jelah makan gaji sampai naik pangkat (?) atau dapat peluang lagi baik (?) untuk saya menunaikan janji tersebut.

Mungkin lepas janji tersebut sudah ditunaikan barulah cari exit plan untuk bekerja sendiri. Buat masa sekarang, belajar je dulu daripada mereka yang dah berjaya.

Apa macam ? boleh tak ? kalau tak sekarang bila lagi ? Dunia nak kiamat baru nak mula ? hehehehe..

Nak tahu ? Sila2 la tanya ; 013-568-8660
 

Sabtu, 13 Oktober 2012

Khamis, 4 Oktober 2012

Salam Khamis- New Canon Rock Steve

Assalammualaikum..
Selamat pagi semua..
Ape kabo ?? harap semua sihat..

Apa macam hari ini ? kerja dengan mood baguss ? ke macamana ?
Baik laa... Kalau mood bagus alhamdulilah, Kalau sebaliknya harappp saboo je la mekk..
Apa nak buat kan..

Males nak layann..
Baik buat kerja yang sepatutnya... Dapat gak duit. kan kan kan kan kan...

Semuga hari ini kita kerja dengan lebih efisyen dan hebat !!
Jangan layan sangat perasaan males kita ya...
Kalo bos buat naik hangin.. what to doo..huahauhuahuhauhauahauau

Baik layan lagu New Canon Rock Steve ni haaa..
 

Allahhualamm...

Rabu, 3 Oktober 2012

Berapakah Gaji Yang Cukup Untuk Hidup Di Malaysia ??


Mereka mengatakan :

"Bil letrik dan air mana cukup RM 100 ?"

"Lampin bayi RM 50 ? En. Shahabudeen beli kat China ke ?"

"Sewa dan ansuran rumah RM 300 ? Kalau di Aloq Stuck dapat la.. di KL jangan harap la Encik Shah."

"Alatan sekolah dan tuisyen RM 150.. itu untuk seorang la.. saya ada anak 4 orang"

Jadi dalam poster itu yang mengatakan pendapatan RM 1950 adalah sesuatu yang MUSTAHIL. 

Untuk hidup cukup makan, anda sekurang-kurangnya memerlukan pendapatan RM 7000. Jika sekarang anda mendapat gaji RM 2000, anda tentu perlukan RM 5000 lagi. 

Apabila ditanya kepada senior-senior anda di tempat kerja, antara nasihat yang mereka bakal berikan ialah 

"Berjimat cermat dengan kurangkan makan di luar, bawak bekal, naik kereta beramai-ramai, sewa di tempat yang murah, guna lampin kain"

Jika anda dapat lihat apa yang saya ingin sampaikan, anda akan tahu bahawa dengan berjimat ini, anda hanyalah menyiksa kehidupan diri anda. 

Malah bukan anda seorang yang terlibat, anda mengheret anak-anak anda bersama anda. 


Apakah punca semua ini ???

Puncanya adalah kemalasan anda untuk belajar BAGAIMANA MEMBUAT PENDAPATAN TAMBAHAN SECARA SAMPINGAN. 

Mungkin anda MALAS dan mungkin juga anda TIDAK TAHU CARANYA.. 

Untuk belajar mengenai membuat pendapatan tambahan, JANGAN TANYA kepada senior anda di pejabat. 

Mereka akan memberikan anda nasihat yang SALAH kerana mereka sendiri tidak pernah mencuba dan mereka sendiri tidak tahu. anda TIDAK MUNGKIN dapat belajar daripada mereka.

Anda memerlukan seorang mentor untuk membimbing anda dan sebuah komuniti yang mempunyai masalah yang sama seperti ini. 

Semua ini sebenarnya boleh diselesaikan dengan satu sistem dan sistem ini sebenarnya tidaklah susah seperti yang anda sangkakan. 

Anda hanya perlukan luangkan 3 jam sehari untuk mengubah nasib anda. 

Disunting dari blog ; Shahabudeen Jalil

pandangan dari sebuah hotel shah alam.
Berminat mengetahui lebih lanjut ? jom PM saya untuk lebih lanjut...
Atau Add Facebook saya ; Dzulfikar Awang
Atau sms saya ; 013-568-8660

Semoga kita semua beroleh kesenangan dunia akhirat.

Your Comment/ Komen Anda